14 Şubat 2011 Pazartesi

mutlu sevgililer günüüü..:))) akşam evde ne pişirsem

neymiş 14 şubat kandile denk gelince 12 şubatta kutlanmalıymış sevgililer günü..:) yahu sevene hergün bayram.. ne diye 1 yıl bekleyelim ki sevgimizi göstermek için o ayrı.. fakat madem genci yaşlısı tüccarı alışveriş market zincirleri kaptırmış kendini, biraz para dönsün, insanlar 'sevgililer günü' ışıltısında hediyelere boğsun sevdiklerini de neden kandil diye erteliyoruz anlamadım?! ama bence siz aldırmayın kimseye, kandil diye, 14 şubat gelsin diye ertelemeyin hep hediye alın, hep sevin o da ayrı..:)))))
Bu akşam evde kutlamayı planlıyorsanız ve yemeği güzel ellerinizle siz yapacaksanız bir kaç önerim var..
Domates çorbası renginden de anlaşılacağı üzere aşk çorbası olacaktır..:)
Tarifi;
Malzemeler 5 adet Domates
1 kaşık tereyağı
1 kaşık Domates salçası
8 bardak Et suyu (ya da tavuk suyu)
2 kaşık Un

Yemeğin Tarifi  
Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.

ana yemek olarakta mantar soslu bonfile ve arpa şehriyeli pilav çok güzel yakışır.
Malzemeler 
2 parça bonfile
1 paket mantar
1 paket krema
göz kararı tereyağ ve sıvıyağ
tuz
karabiber

Yemeğin Tarifi 
Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. doğradığımız mantarları ölünceye kadar yağda kavurun,pişince tuz ekleyin üzerine de kremayı ekleyip kıvamını alıncaya kadar pişirin..Bonfileleri, hazırladığınız sosu üzerine ekleyerek servis yapabilirsiniz..

Yanına kırmızı şarap çok güzel gider.. lahana,brokoli,havuç ve kabak haşlanıp kavruluncada yanına yakışır..;) bir de akdeniz salatası
üzerine tatlıya gelince vaktiniz yoksa hem pratik hem de çok lezzetli bi önerim daha var size;
Şokino kek karışımı

Bitter çikolata parçaları ve özel kakaolu glazür içeriyor...

Bu ürünü hazırlarken dışarıdan sadece 3 yumurta, 150 g margarin ve 50 ml (yarım çay bardağı) süt ekleniyor ve toplam
3 dakika çırpılıyor. Daha sonra, paketin içinden çıkan bitter çikolata parçaları karışıma ekleniyor ve 15 saniye daha karıştırıldıktan sonra, fırında yaklaşık 45 dakika pişiriliyor. Fırından alınan kek iyice soğuduktan sonra, üzerine yine paketin içerisinden çıkan özel kakaolu glazür yayılıyor.
Kakaolu glazürü hazırlamak çok pratik; glazür poşeti kaynar su içerisinde 10 dakika bekletiliyor ve daha sonra kenarından kesilerek kekin üzerine akıtılıyor.


afiyet olsun..;)

Sevdiğinizle hergününüz sevgililer günü gibi olsun.. sevdiği olmayanlarında darısı başlarına..:)
mutlu haftalar...:) günün şarkısı size

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder